מנהיגות בקהילה

מהי מנהיגות בקהילה?

מנהיגות בקהילה היא לפני הכל מנהיגותם של מנהליה הפורמאליים של הקהילה, אך גם מנהיגותם של כל חברי הקהילה הבוגרים והאחראיים. מנהיגות קהילה יעילה נשענת על שני יסודות עיקריים:
  1. לדעת לאן רוצים להנהיג את הקהילה: להיות מחויבים למטרות מתאימות.
  2. לדעת איך להנהיג את הקהילה: לפעול בחוכמה באמצעות מגוון מיומנויות מנהיגות.
לדעת לאן להנהיג: קשה לנהל קהילה שכן היא מורכבת מאנשים מבוגרים רבים עם ציפיות שונות, פעמים רבות מנוגדות ולעתים אף סותרות. מנהיגות קהילתית חיונית במיוחד במצבי משבר חברתיים, והם רבים, אז נשואות כל העיניים אל מנהיגי הקהילה. גם לחברי הקהילה אחריות אישית להשפיע על הקהילה בכיוונים הרצויים להם. לכן, חשוב שמנהיגי הקהילה, הרשמיים והלא-רשמיים, יגדירו לעצמם מטרות ראויות שיעזרו להם להתמקד, ויחזקו אותם לעשות את מה שנכון, גם אם הוא קשה. המטרות צריכות להתאים לתפישות העולם של המנהיגים, אך להתחשב בערכים המגוונים של חברי הקהילה השונים.  לדעת איך להנהיג: חשוב במיוחד שמנהיגי הקהילה, הרשמיים והלא-רשמיים, יפעלו בצורה חכמה כדי להגשים את מטרותיהם, שכן המכשולים בדרך רבים. פעמים רבות הסמכות הפורמאלית העומדת לרשותם מעטה, ובכל מקרה היא לא מתאימה להתמודדות עם המורכבות החברתית הגדולה של הקהילה. לכן, הרוצה להשפיע בצורה יעילה בקהילה חייב לפתח מיומנויות מנהיגות אישיות, ולהיות מיומן להפעילם בחוכמה. 

מאמרים נבחרים

בויטנאם ובקמבודיה חזרה לי התקווה ואף התחזקה

האסון הגדול והזוועה הנוראה שהמיט עלינו החמאס בשבת הארורה ההיא מצמיתים לכאורה כל שביב תקווה לשלום בינינו לבין הפלסטינאים. והנה, דווקא במהלך מסענו בויטנאם ובקמבודיה חזרה לי התקווה ואף התחזקה שהשלום בוא יבוא. לא בדורנו וכנראה גם לא בדור ילדינו, אבל אולי בדור נכדינו.

קרא עוד »

חיזוק ביטחון עצמי של ילדים באמצעות לימוד קסמים

הפרק השלישי בסדרת השיחות: "קוסם ופסיכולוג משוחחים על העצמת אנשים באמצעות קסמים". בפרק זה, "חיזוק ביטחון עצמי של ילדים באמצעות לימוד קסמים", מתארים חיים עמית ואוֹרי אשכנזי שיטה מעשית שפיתחו לחיזוק ביטחון עצמי של ילדים באמצעות קסמים פשוטים. אורך השיחה בזום 9.57 דקות.

קרא עוד »
דילוג לתוכן