ויקטור צמח – רקדן, כוריאוגרף ומחנך תנועתי.

נכתב על ידי חיים עמית

פסיכולוג חינוכי, מטפל משפחתי מוסמך ויועץ ארגוני.

פרגון חודש ינואר 2014 לויקטור צמח, רקדן, כוריאוגרף ומחנך תנועתי.

ויקטור 12.13

ויקטור צמח, רקדן, כוריאוגרף ומחנך תנועתי.  עובד עם ילדים, בוגרים וזוגות בתחום התנועה והמחול וביניהם: הריקודים הסלוניים והלטינייםוכן גם הטנגו הארגנטינאי וצורות מחול נוספות. פעילותו של ויקטור מתרכזת באזור המרכז והשרון בקבוצות, שיעורים פרטיים, סדנאות והופעות אמן.  כיום לומד בסמינר הקיבוצים, תואר ראשון בחינוך ומחול.

ויקטור התחיל את דרכו כרקדן ומתחרה מקצועי בתחום הריקודים הסלוניים בארץ ובחו"ל. משם המשיך ככוריאוגרף וכפרופורמר בהפקות שונות הקשורות כמעט כולן בריקוד הזוגי, ביניהן: "רוקדים עם כוכבים", "פטיט פלור" – מופע מוזיקלי, "פיטנגו" – מופע טנגו ארגנטינאי. מפיו: "התנועה היא בחירתו של הקיום, אנו נוצרים מתוך תנועת האוהבים ומשם אנו נעים".

אני מכיר את ויקטור מספר שנים כמורה בבית ספר "הנרקוד" לריקודים לטיניים וסלונים, ובעיקר כמדריך בלהקה ייצוגית של "הנרקוד", בה אני ובת זוגי משתתפים. מעבר לכך נוצר בינינו קשר חברי מיוחד, מהנה ומפרה, שבמסגרתו נפגשנו שעות רבות במשך שנתיים, יחד עם שריי גלב, מרצה ומנחה בכירה לזוגיות והורות במכון אדלר, ורקדנית, בשיתוף פעולה ייחודי שחיבר בין עולם הבמה, הפסיכולוגיה והרוח – SENSES. מעבר להערכתי הרבה את ויקטור כמורה מעולה וכמדריך נפלא שקידם אותי מאוד בלימוד הריקודים הלטיניים והסלוניים, אני חייב לויקטור תודה עמוקה על תרומתו הישירה והעקיפה לאושר בחיי: ההנאה שבהשתכללות בריקוד הזוגי וההגעה לשיאים חדשים של התרגשות. 

 * לכל שאר הפרגונים, לחצו כאן

אהבת? מוזמן לשתף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצים לקרוא עוד?

לקבלת טיפים ומידע בנושאי משפחה, חינוך, קהילה וארגונים השאירו פרטים:

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

האם להיות אותנטי זה להיות ספונטני?

אנו נוטים לבלבל בין אותנטיות וספונטניות. על אף שאנשים אותנטיים הם פעמים רבות גם ספונטניים, לא כל פעולה ספונטנית נובעת מכנות פנימית. במאמר מוסבר מדוע אותנטיות לא סותרת שיקול דעת, אלא להפך היא משתבחת בזכותו.

האישה והחיילים, או לקבל זה לתת.

מה נדרש כדי שלא נדחה בצורה מנומסת ואוטומטית את רצון הזולת להעניק לנו מַתַּת, ונדע לקבל באהבה ובלב שלם נתינה? אירוע שולי שנכחתי בו במכללת בן גוריון שבנגב עם אישה ושלושה חיילים הסב את תשומת ליבי לשאלה זאת. במאמר אני מציע שלושה גורמים, שלוש יכולות, שיכולים לעזור לנו לקבל ובכך לתת, לעצמנו ולזולתנו.

חרדים, מאשימים ומתפלגים

אנחנו רואים זאת בכל תחום בחיינו: מעגל קסם שלילי של חרדה, האשמת האחר, התפלגות, הגברת החרדה
וחוזר חלילה. האם אפשר לשנות את מעגל הקסם השלילי וכיצד?
במאמר מוצעים שני תנאים הכרחיים: רצון לשינוי ויכולת התבוננות פנימית.

עוד באתר מנהיגות בחיים:

דילוג לתוכן