דיאנה אידלמן – יועצת משפחתית וזוגית

נכתב על ידי חיים עמית

פסיכולוג חינוכי, מטפל משפחתי מוסמך ויועץ ארגוני.

פרגון חודש מרץ לדיאנה אידלמן, יועצת משפחתית וזוגית, רבת זכויות בשינוי ההתייחסות בארץ להורות בכלל, ולהורות צעירה בפרט.

דיאנה אידלמן, יועצת משפחתית וזוגית, מנחת קבוצות מבוגרים בעלת התמחות במשפחה וקריירה, בעלת קליניקה משגשגת לליווי תהליכים אישיים וזוגיים. דיאנה מרצה על הורות, זוגיות והתפתחות הילד וההורה, במסגרות ציבוריות, פרטיות ובחברות, והיא עוסקת בבניית מודלים לתמיכה בזוגות בממשק שבין הבית לבין העבודה.

דיאנה הקימה את "בראשית" – שירות תמיכה וייעוץ בהורים חדשים. בהמשך היא כתבה את הספר "הכנה להורות" שיצא בהוצאת "כתר" ב-2005, "על הקטנים שהופכים אותנו לגדולים". דיאנה היתה בין מייסדות "דיאדה",  מרכז הדרכה ובילוי לילדים, הורים והורים שבדרך, וניהלה את תחום ההורות ברשת "דיאדה", עד עזיבתה לקליניקה הפרטית שלה ב2008.

הכרותי עם דיאנה החלה לאחר שדיאנה שמעה אותי מספר פעמים מרצה במכללת סמינר הקיבוצים, ובגישתה הישירה והפתוחה הציעה לי להיפגש כדי לנסות לקדם את מה שהיה חשוב לה באותה עת, ועדיין חשוב לה – שינוי תפיסת מקום העבודה בקשר למקומה של הזוגיות בחיים. נפגשנו מספר פעמים לאורך תקופה ארוכה, פגישות מעניינות, מרגשות ויצירתיות שהתפרשו על פני מספר תחומים. נהניתי להיפגש עם אישה מקסימה, חכמה, צנועה ויצירתית. בפגישות אלה למדתי להכיר ולהעריך את גישתה החברתית הנחושה של דיאנה: שאיפתה לתרום לשינוי חברתי אמיתי בכל מה שקשור לתפיסת ההורות והזוגיות בחיים המודרניים. יוזמותיה הקודמות של דיאנה – "בראשית", "הכנה להורות", "דיאדה" – היו תרומה אדירה לשינוי ההתייחסות בארץ להורות, ובעיקר למעבר להורות. לשמחתי, ניאותה דיאנה לפני מספר שנים לקרוא את הפרק הרביעי העוסק בבעיות שינה בספרי "הורים בטוחים בעצמם – מנהיגות הורית בגיל הרך", ולהעיר לי הערות חכמות ומאתגרות, וגם על כך אני  מודה לה מאוד.

* לכל שאר הפרגונים, לחצו כאן

אהבת? מוזמן לשתף

תגובה אחת

  1. איזה כף לראות פרגון הדדי בין שני מטפלים אהובים ומוערכים שעזרו לי רבות בצמתים מורכבים של חיי.
    יעל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצים לקרוא עוד?

לקבלת טיפים ומידע בנושאי משפחה, חינוך, קהילה וארגונים השאירו פרטים:

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

זה קרה לי שוב: התאהבתי.

זה קרה לי שוב: התאהבתי. וזה לא הפתיע אותי, כי את מי שאני מעריך ואני נמצא איתו בקשר משמעותי, אני בדרך כלל גם אוהב. מי זה היה?

התמודדות עם משברי אמון במשפחה ובקהילה  

כיצד מתמודדים עם משברי אמון במשפחה ובקהילה? בהתמודדות מוצלחת האחריות לשיקום האמון מתחלקת בצורה סימטרית בין הצד שמרגיש נאשם על לא עוול בכפו לבין הצד שמרגיש נפגע ונושא את משקעי העבר. במאמר מוצגת מפת דרכים של ארבעה עקרונות לשיקום אמון במשפחה ובקהילה.

עוד באתר מנהיגות בחיים:

דילוג לתוכן