ורד בן פורת – מומחית להתפתחות הילד

נכתב על ידי חיים עמית

פסיכולוג חינוכי, מטפל משפחתי מוסמך ויועץ ארגוני.

פרגון חודש יולי 2014 לורד בן פורת, מומחית להתפתחות הילד, מרצה ומדריכה משפחות עם תאומים ושלישיות מהיריון ועד בגרות, תלמידתי לשעבר במרכז להורות ומשפחה במכללת סמינר הקיבוצים.

ורד בן פורת, מומחית להתפתחות הילד, מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות ומשפחה, מרצה ומדריכה משפחות עם תאומים ושלישיות מהיריון ועד בגרות, באופן אישי וקבוצתי. בעלת מרכז 'תאומים ומשפחה' שקיים מאז 1999 להדרכת הורים ואנשי מקצוע בתחום. מעבירה העשרות לאנשי טיפול, בריאות וחינוך בימי עיון, ופותחת תכנית הכשרה שנתית למנחי הורים לתאומים ושלישיות.

ורד הייתה תלמידה במרכז להורות ומשפחה במכללת סמינר הקיבוצים, אותו הקמתי וניהלתי לפני שנים רבות. אני זוכר איך ורד נרתמה בהתלהבות ובסקרנות לפרויקט חדשני בזמנו שיזמנו: קבוצות דיון וירטואליות להורים, שפתחנו בשיתוף פעולה עם אתר "סנונית". אז גם התחיל אצלה "חיידק" טיפוח ההורות לתאומים, כאם לתאומים בעצמה, והיא הנחתה במשך מספר שנים קבוצת הורים וירטואלית ראשונה להורים לתאומים.

מאז שורד ואני חברים בפייסבוק, אני עוקב בהשתהות ובהערכה אחרי התפתחותה המקצועית, ואחר התגייסותה הנחושה לקדם את המודעות בקרב אנשי טיפול, חינוך ובריאות לעולמם הייחודי של תאומים ומשפחותיהם. מעבר לעבודתה ביעוץ ובהדרכה פרטניים וקבוצתיים להורים לתאומים ושלישיות, הקימה ורד בשנת 2004 עמותה להורים של תאומים ושלישיות, ניהלה אותה מספר שנים, וכיום היא בין חברות ועד העמותה.

* לכל שאר הפרגונים, לחצו כאן

אהבת? מוזמן לשתף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצים לקרוא עוד?

לקבלת טיפים ומידע בנושאי משפחה, חינוך, קהילה וארגונים השאירו פרטים:

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

האם להיות אותנטי זה להיות ספונטני?

אנו נוטים לבלבל בין אותנטיות וספונטניות. על אף שאנשים אותנטיים הם פעמים רבות גם ספונטניים, לא כל פעולה ספונטנית נובעת מכנות פנימית. במאמר מוסבר מדוע אותנטיות לא סותרת שיקול דעת, אלא להפך היא משתבחת בזכותו.

האישה והחיילים, או לקבל זה לתת.

מה נדרש כדי שלא נדחה בצורה מנומסת ואוטומטית את רצון הזולת להעניק לנו מַתַּת, ונדע לקבל באהבה ובלב שלם נתינה? אירוע שולי שנכחתי בו במכללת בן גוריון שבנגב עם אישה ושלושה חיילים הסב את תשומת ליבי לשאלה זאת. במאמר אני מציע שלושה גורמים, שלוש יכולות, שיכולים לעזור לנו לקבל ובכך לתת, לעצמנו ולזולתנו.

חרדים, מאשימים ומתפלגים

אנחנו רואים זאת בכל תחום בחיינו: מעגל קסם שלילי של חרדה, האשמת האחר, התפלגות, הגברת החרדה
וחוזר חלילה. האם אפשר לשנות את מעגל הקסם השלילי וכיצד?
במאמר מוצעים שני תנאים הכרחיים: רצון לשינוי ויכולת התבוננות פנימית.

עוד באתר מנהיגות בחיים:

דילוג לתוכן