להתחיל מחדש נכון – עבודה עם משפחות בפרק ב' בחיים

נכתב על ידי חיים עמית

פסיכולוג חינוכי, מטפל משפחתי מוסמך ויועץ ארגוני.

סדנה חוויתית ועיונית כאחת לאנשי מקצוע בתחומי הטיפול והייעוץ בנושא עבודה עם הורים וילדים הנמצאים בפרק ב׳ בחיים.

השתלמות של יום, יומיים או שלושה ימים (בהתאם לצרכים וליכולות) המיועדת לאנשי מקצוע העובדים עם ילדים והורים במשפחות בפרק ב'.

יותר ויותר אנו נפגשים בעבודתנו בהורים וילדים הנמצאים בפרק ב׳ בחיים, כלומר חיים במשפחה מורכבת/מחוברת, בין אם על רקע גירושין ובין אם על רקע אלמנות בפרק א' שלהם. מהם התהליכים האופייניים למשפחות בפרק ב׳? מהם הקונפליקטים השכיחים בין בני הזוג ובינם לבין ילדיהם במשפחות אלה? מהן הטעויות האופייניות של הורים ובני זוג בפרק ב', שעלולות להביא להתפרקות המשפחה החדשה? מהן דרכי הטיפוח הייחודיות בפרק ב' שבכוחן להביא לשגשוגו של תא משפחתי מורכב זה? מהן האסטרטגיות הטיפוליות שצריכות להנחות אותנו בעבודה עם הורים ועם ילדים בפרק ב'? מהם הכלים הטיפוליים שכדאי להיעזר בהם במיוחד בעבודה עם משפחות מחוברות? אלה השאלות העיקריות בהן תעסוק ההשתלמות.

בהשתלמות ייעשה שילוב של למידה עיונית יחד עם שיתוף של חוויות וידע אישיים, תיאורי טיפולים, התנסויות אישיות וקבוצתיות ומשחקי תפקיד.

 

אהבת? מוזמן לשתף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצים לקרוא עוד?

לקבלת טיפים ומידע בנושאי משפחה, חינוך, קהילה וארגונים השאירו פרטים:

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

הורים בזוגיות בפרק ב' – הֶסְכֵּת

מהם אתגרי ההורות במעבר לפרק ב' בחיים? מהם הקשיים המיוחדים שיש לילדים גדולים במעבר זה? מה העקרון שצריך להנחות הורים כדי להצליח במעבר מורכב זה בחיים? על כל אלה ועוד בשיחה עם גלית דקל בפודקאסט, הֶסְכֵּת, המעניין שלה "הילד בן 30".

מנהיגות הורית בחירום – הרצאה

הרצאה מעניינת ומועילה להורים על אתגרי המנהיגות ההורית בתקופה מורכבת זו. ההרצאה תתמקד במושגי החסינות (immunity) והחוסן (resilience) וכיצד לטפחם ולחזקם, אצל ילדינו ואצלנו.

עוד באתר מנהיגות בחיים:

דילוג לתוכן