מקוסמות ומפסיכולוגיה להעצמת אנשים באמצעות קסמים – שיחה (בזום) בין קוסם לפסיכולוג

נכתב על ידי חיים עמית

פסיכולוג חינוכי, מטפל משפחתי מוסמך ויועץ ארגוני.

הפרק הראשון בסדרת השיחות: "קוסם ופסיכולוג משוחחים על העצמת אנשים באמצעות קסמים". בפרק זה, "מקוסמות ומפסיכולוגיה להעצמת אנשים באמצעות קסמים", מתארים חיים עמית ואוֹרי אשכנזי את הדרך שעשו: חיים מפסיכולוגיה לקסמים, ואוֹרי מקסמים לפסיכולוגיה. וגם מה זה העצמת אנשים באמצעות קסמים. אורך השיחה בזום 09.45 דקות.

הפרק הראשון בסדרת השיחות: "קוסם ופסיכולוג משוחחים על העצמת אנשים באמצעות קסמים". בשיחות אלה, המתנהלות בזום, דנים הפסיכולוג חיים עמית והקוסם אוֹרי אשכנזי בדרכים מגוונות להעצמת אנשים באמצעות קסמים.

בפרק ראשון זה, "מקוסמות ומפסיכולוגיה להעצמת אנשים באמצעות קסמים", מתארים חיים עמית ואוֹרי אשכנזי את הדרך שעשו: חיים מפסיכולוגיה לקסמים, ואוֹרי מקסמים לפסיכולוגיה. הם מספרים כיצד כל אחד מהם גילה את כוחם של דימוי הקוסם ושל קסמים בהעצמת אנשים. בהמשך הם סוקרים בקצרה שלושה מרכיבים עיקריים בשימוש בקסמים בעבודה עם אנשים, ומדגימים קסם אחד מעורר פליאה.

אורך השיחה בזום 09.45 דקות.

 

לתיאור הרצאה חוויתית משותפת של אורי וחיים בנושא זה לחצו כאן.

אהבת? מוזמן לשתף

תבנית לציטוט ביבליוגרפי (APA):

עמית, ח. (2023). מקוסמות ומפסיכולוגיה להעצמת אנשים באמצעות קסמים – שיחה בין קוסם לפסיכולוג. מנהיגות בחיים. 

אוחזר: https://amithaim.com/2023/07/07/mekosomoot-mepsycologia-lehatzama/

2 Responses

  1. שלום קרני,
    אני שמח מאוד על תחושותיך הטובות, ואין ספק שאת והקסם מתאימים מאוד…
    לגבי השאלה, זה משהו שנתקלת בו או שזה משהו שאת מדמיינת שעלול לקרות? אכן, המטרה בשימוש בקסם בטיפול, אינה הקסם לכשעצמו אלא מה המשמעות שלו לגבי המטופל. לעתים, אגב, אין כלל צורך לבצע קסם, אלא מספיק לדבר עליו כדימוי. כשמבצעים קסם חשוב לאפשר למטופל ליהנות ממנו, לחוש את חווית הקסם, הפליאה, ההתרגשות. על ידי שאלות מתאימות, אפשר לכוון את המטופל להתבונן בתוך עצמו כמו למשל, "האם אתה מכיר את חווית ההתרגשות הזאת?" "האם חווית קסם בחייך?" "האם היית רוצה לבצע קסם?" "אם כן, איזה קסם היית רוצה לבצע?" וכיוצא בזה.
    בברכה,
    חיים עמית

  2. מד-הים!!!!
    יצאתי מוקסמת.
    ויש לי שאלונת מה עושים עם מטופל שיושב בחדר הטיפולים ומחובר לענייני הקסמים וכל המפגש הוא בעצם יהיה עסוק בקסם ולא בהשלכתיות שבו (בד"כ אצל אנשים עם הפרעות קשב/מוסחות), האם זה לא חוטא למטרה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצים לקרוא עוד?

לקבלת טיפים ומידע בנושאי משפחה, חינוך, קהילה וארגונים השאירו פרטים:

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

לחזק שיווי משקל

חיזוק שיווי משקל פיזי מחזקים על ידי תרגול איבוד שיווי משקל בתנאים מבוקרים. חיזוק שיווי משקל רגשי ביחסים מתחיל במודעות לכך שזה קורה כשאנחנו מופתעים. בהמשך מתרגלים הרגעה עצמית ותגובה עניינית במצבי הפתעה רגשיים.

מוטרדות חיובית – יש דבר כזה?

להיות מוטרד גורם סבל ואף מתיש. ואולם בצד מוטרדות שלילית קיימת מוטרדות חיובית, שהיא חשובה ומועילה. כיצד אפשר להימנע ממוטרדות שלילית? מהי מוטרדות חיובית ומהם מאפייניה? על כך במאמר.

עדיפה מוטרדות על פני שאננות

אנחנו חיים כיום בישראל ברמת מוטרדות גבוהה מאוד, שגורמת סבל רב. רמת המוטרדות תרד כאשר, כך אנו מקווים, יחול שינוי לטובה במצב. אבל אסור שהיא תֵּעָלֵם לגמרי! מוטרדות במידה פוגעת אמנם בשלווה ומדירה שינה לעתים, אך היא מונעת הדחקה של בעיות חשובות, והיא חיונית להתמודדות יעילה איתם.

עוד באתר מנהיגות בחיים:

דילוג לתוכן