מכתב התנדבות כפסיכולוג לעזרת תושבות ותושבי הצפון

נכתב על ידי חיים עמית

פסיכולוג חינוכי, מטפל משפחתי מוסמך ויועץ ארגוני.

במכתב מפורטות שלוש דרכים באמצעותן אוכל, אולי, לסייע כפסיכולוג לעזרת תושבות ותושבי הצפון.

7.10.2024

שלום לכם,

שמי חיים עמית, אני פסיכולוג חינוכי, מטפל משפחתי ויועץ ארגוני. חיברתי מספר ספרים בהדרכת הורים ואני חבר קיבוץ עין החורש. תוכלו לקרוא אודותי באתרי "מנהיגות בחיים".

העת הזאת קשה לכולנו, אך לכם, תושבות ותושבי הצפון, היא קשה שבעתיים. אמנם אינכם מפונים, אבל אתם וילדיכם חשופים לקולות המלחמה ולמראותיה, וחווים את המתח והמועקה שהם מנת חלקנו כבר חודשים רבים.

אני רוצה להציע לכם את עזרתי. בהתנדבות כמובן.

בימים אלה אנחנו עדים להגברה מהירה ואינטנסיבית של הפעילות המלחמתית, וקשה לדעת מה יקרה בהמשך. אני רוצה להציע לכם עזרה להתמודד עם אי-הודאות הזאת.

אתם נדרשים לקבל החלטות קשות לגבי שגרת חייכם. החלטות אלה מלוות בקונפליקטים אישיים, זוגיים וקהילתיים לא פשוטים. אני רוצה להציע לכם עזרה בהתמודדות עם התלבטויות וקונפליקטים אלה.

אתם מתבקשים ומבקשים להתנהל בצורה רגועה ואופטימית, למענכם ולמען הקרובים לכם. אני רוצה להציע לכם עזרה בהתמודדות עם מתחים וחרדות, שלכם ושל יקיריכם.

אפשר להיעזר בי בשלוש דרכים, כולן בחינם כמובן.

  1. פורום חינמי באתרי "מנהיגות בחיים": אפשר לכתוב הודעה (ליצור דיון חדש) ואתייחס אליה בהקדם. אלווה אתכם ככל שידרש, ללא הגבלת זמן.
  2. ייעוץ/הדרכה בזום: אפשר לנהל שיחת זום שנתאם מראש. אם יש צורך, נתאם שיחות זום נוספות.
  3. ייעוץ/הדרכה במפגש פנים אל פנים: או שתגיעו אלי או שאגיע אליכם, ככל שניתן. נוכל לתאם זאת בשיחת טלפון. אם יהיה צורך בהמשך ליווי, נתאם שיחת זום או מפגש פנים אל פנים נוספים.

מיותר לומר שכל השיחות איתי תהיינה חסויות.

אפשר ליצור איתי קשר בדוא"ל, amithaimp@gmail.com, או להשאיר לי הודעת ווטסאפ בטלפון 0544376099.

אני רואה זכות גדולה עבורי להציע לכם את עזרתי.

תִּכְלֶה שָׁנָה וְקִלְלוֹתֶיהָ, תָּחֵל שָׁנָה וּבִרְכוֹתֶיה,

חיים עמית

אהבת? מוזמן לשתף

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצים לקרוא עוד?

לקבלת טיפים ומידע בנושאי משפחה, חינוך, קהילה וארגונים השאירו פרטים:

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

האם אנחנו כבר שם?

ציוויליזציות קורסות כשהן מגיעות לקיפאון בהתמודדות עם בעיות מורכבות, וכאשר הן נסוגות לדרכי התמודדות לא רציונליות. האם ישראל בסכנת קריסה על פי סימני אזהרה אלה? המאמר מתכתב עם פרשנתו של הרב יונתן זקס לפרשת צו, ומשתדל לסיים בגישה אופטימית.

לחזק שיווי משקל

חיזוק שיווי משקל פיזי מחזקים על ידי תרגול איבוד שיווי משקל בתנאים מבוקרים. חיזוק שיווי משקל רגשי ביחסים מתחיל במודעות לכך שזה קורה כשאנחנו מופתעים. בהמשך מתרגלים הרגעה עצמית ותגובה עניינית במצבי הפתעה רגשיים.

מוטרדות חיובית – יש דבר כזה?

להיות מוטרד גורם סבל ואף מתיש. ואולם בצד מוטרדות שלילית קיימת מוטרדות חיובית, שהיא חשובה ומועילה. כיצד אפשר להימנע ממוטרדות שלילית? מהי מוטרדות חיובית ומהם מאפייניה? על כך במאמר.

עוד באתר מנהיגות בחיים:

דילוג לתוכן