- This topic has 18 תגובות, משתתף 1, and was last updated לפני 1 year, 8 months by .
-
דיון
-
שלום חיים.
יש לנו ילד בן 5 וחצי שהוא הבכור ואחריו עוד אח בן 3. הוא ילד רגיש מאד , מלא בשמחת חיים וחברותי. כשיהיה בן שלוש וכמה חודשים, לקחנו אותו לקלינאית תקשורת עקב קשיים בהיגוי והשפה. הוא ביטא התנגדות רבה בטיפולים ולכל תרגול מסוג שהוא, היות והוא היה מודע כבר אז לקושי שיש לו ופשוט לא היה מוכן לעשות כלום, והיה גם כועס כשנדרש לשתף פעולה. לאחר תקופה הפסקנו את הטיפול כי לא היה טעם. אחרי חצי שנה התחלנו שוב אצל קלינאית תקשורת אחרת. הוא יותר שיתף פעולה בהתחלה, אך לאט לאט גם אצלה הוא התעקש והתנגד לא לעשות כל מיני תרגילים למיניהם ותמיד רצה רק לשחק, אך גם כששיחקה איתו ותוך הכניסה תירגול הוא התנגד. עם הזמן על מנת שיתקדם, התחלנו במתן חיזוקים של פרסים קטנים אחרי כל תירגול בבית, וזה עזר. אמנם לא אידיאלי אבל הילד עשה דרך וניכר שיפור משמעותי בדיבור. עדיין יש דברים שעוד עובדים עליהם ועושים תירגול . לאחרונה הגננת דיברה איתי כמה פעמים שלקראת ההכנה לכיתה א' היא רואה את הקושי שלו להתמודד עם משהו שקשה לו. לא הופתעתי, כי זה דבר שרואים בבית הרבה. אם זה במשחק שלא מכיר וישר מתנגד (אך בסוף נהנה), או כל דבר קטן שרק למד , הוא ביטא זאת כאילו זה הדבר הכי קשה שיש ואין לו כח … הבנתי שהוא זקוק לחוויות הצלחה, אך מרגישה שהעמדה שהכי קל לו להשתמש בה היא לוותר… אני מנסה לחשוב מה אני יכולה לעשות עם זה? אני כל הזמן נותנת לו חיזוקים חיוביים ומעריכה אותו, ואוהבת אותו, אבל מרגישה שההתנגדות הזאת מקשה עליו להתקדם. אין ספק שכבר התקדם כי יש לו המון מוטיבציה (לטענת הגננת) וגם התבגר. אני חוששת מכך היות והגננת חושבת שיתכן וכדאי שישאר עוד שנה בגן, ואנחנו לא רוצים. ומנסים לעזור במה שאפשר. אשמח לשמוע דעתך. תודה רבה