- This topic has 12 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 2 years, 10 months by .
-
דיון
-
שלום רב,
לבתנו ימלאו 3 בעוד חודש.
היא בת יחידה, ומפידבקים שאני מקבלת מהגננות, אני מבינה שיש לה קושי מסוים במוטוריקה הגסה, היא 'דובונית' ומעט מסורבלת והתקשתה בתחילת השנה להדביק את הקצב בטיולים בגנון.
התחלנו בגמילה כאשר היתה בת שנתיים וארבעה חודשים,
לאחר 3 שבועות בהם נגמלה מפיפי ולא נגמלה מקקי, החזרנו את החיתול עקב נסיעה לחו"ל.
במהלך הגמילה הראשונה נוצרה בעיה של קקי לא סדיר, ומעין עצירויות, הילדה יכולה לעשות כ-5 יציאות קטנות במשך היום, או לא לעשות קקי כלל משך יממה אחת או שתיים. לעתים אנחנו רואים שהיא מתאמצת ללא הצלחה. הבעיה נותרה בעינה (עד היום) גם אחרי שהחזרנו את החיתול.
לפני 4 שבועות הורדנו את החיתול בשנית.
שוב, הילדה גמולה מפיפי (בלילה עדיין עם חיתול, אולם משנת צהריים קמה יבשה רוב הזמן). וקקי היא עושה בתחתונים.
ב-4 השבועות האחרונים, אנחנו מנסים 'לשחרר' ולהוריד פוקוס מהנושא מול הילדה, 'בואי נחליף, בפעם הבאה תעשי בשרותים', אנחנו לא עוצרים בעדה כשרואים שהיא עושה בתחתונים, ולא מציעים להחליף אם היא לא באה לבקש בעצמה. בשיחות שהיא יוזמת היא מתעקשת שקקי היא לא תעשה/לא עושים בשרותים. אם למשל אני אומרת 'קקי ופיפי עושים בשרותים' היא מתעקשת ש'קקי לא'. יש לה התנגדות לעניין בשיח ובפועל.
אנחנו עובדים בשיתוף פעולה מלא עם הצוות החינוכי בגנון.
אתמול ניסיתי 'להוריד את הכפפות', לקחת לשרותים כשראיתי שמנסה לעשות בתחתונים, להסביר מול תחתון מלוכלך, שקקי עושים בשרותים, נסיתי גם להסביר שמנסים, ושבהתחלה קשה ואחר כך מצליח… הילדה מגלה סימני מצוקה נוכח העיסוק בנושא, מתעלמת, משנה את נושא השיחה, או נאלמת…
הילדה מפותחת מאד מבחינה קוגנטיבית, וזוכה להרבה תשואות מהסביבה גם על הרקע הזה, ניכר שהיא נהנית מ'הבמה' ומתשומת הלב המרובה. היא עצמאית מאד בסך הכל, עם קושי מסוים מצדו של בעלי להציב לה גבולות ולאפשר לה יותר עצמאות, וחילוקי דעות בינינו על הרקע הזה. הוא בהחלט משתדל בדרכו.
אודה לעצתך, כיצד עלינו להתקדם מכאן.
טליה.